zondag 14 juli 2013

De Unie in Week 29: Laatste week voor het recesDit is het laatste week voor het reces. Het is tevens een "groene week", oftewel een week waarin Europarlementariƫrs de gelegenheid krijgen om hun achterban de ontmoeten of een werkbezoek af te leggen. Marije Cornelissen is bijvoorbeeld in Barcelona om voedselbanken te bezoeken, Gerben Jan Gebrandy van D66 is in Vilnius vanwege de Informele Milieuraad en Esther de Lange bezoekt Europol voor gesprekken over voedselfraude. De lobbyisten in Brussel gaan op vakantie op doen achterstallig archiveringswerk.

In Vilnius vinden er nog twee informele raden plaats; de eerder genoemde Informele Milieuraad, en een Informele Raad Justitie en Binnenlandse Zaken.

September. 

September zal een drukke maand worden. In november moet het MFK afgetikt worden in de plenaire. Dat betekent dat in oktober alle Commissies hun individuele verordeningen in de plenaire van oktober gebracht moeten hebben. Om dit mogelijk te maken moet alles eerst afgestemd zijn in de individuele Parlementaire Commissies van september. Iedereen die in de REGI, AGRI, ITRE zit zal het dus vreselijk druk hebben in september. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten