zondag 30 juni 2013

De Unie in WEEK 27


Week 26 is een spannende week. Croatie wordt, lid, Litouwen wordt voorzitter en het Europees Parlement stemt over een aantal belangrijke zaken.


 In Straatsburg zal het Europees Parlement stemmen over een aantal belangrijke zaken zoals;

  • Backloading ETS: Een amendement om CO2 rechten te onthouden om de prijs van emmissierechten te doen stijgen. 
  • MFK: het Europees Parlement stemt over het gesloten akkoord tussen raad en parlement op het meerjarig financieel kader.
  • Vorige week sloten onderhandelaars van het Parlement en de Raad een akkoord over het MFK. Hierover zal op dinsdag in Straatsburg gestemd worden. Echter op vrijdag was de definitieve tekst van het akkoord nog niet beschikbaar. Er staan uiteraard nog een aantal andere zaken op de agenda.Het Parlement ook stemmen wie de nieuwe Europese Ombudsman wordt. In de running zijn twee Nederlanders; Ria Oomen en  de huidige Nederlandse Ombudsman Alex Brenninkmeijer. 
Naast de bovenstaande stemmingen zal er gedebatteerd worden over rapporten aangaande de registratie van voertuigen geimporteerd uit andere lidstaten, het rapport over Havendiensten en het rapport van Bartolozzi over de Bioeconomie.

Ook niet geheel onbelangrijk is een verslag over hoe Europa moet reageren op de verhoging van import-accijnsen die Noorwegen onlangs heeft ingevoerd.

Deze week neemt Litouwen het voorzitterschap over. Een idee van hun prioriteiten kan men hier vinden;

http://www.eu2013.lt/en/presidency-and-eu/programme-and-priorities


Vooruitblik op week 28

Week 10 is een Commissie week in het Europees Parlement.De meeste Commissies komen bijeen omdat het de laatste Commissie bijeenkomsten zijn voor het reces.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten